2017: Mijn hardloopevenementen

Het jaar telt nog drie dagen, dus dat betekent dat ik kan gaan terugblikken op mijn hardloopevenementen van 2017. Waar heb ik allemaal gelopen? Op welke prestatie ben ik het meest trots? Welk loopje vond ik het leukst? Welke was het zwaarst? Je leest het allemaal in dit artikel.


MAART: ZANDVOORT CIRCUIT RUN

Dit was mijn eerste kennismaking met Zandvoort Circuit Run. Ik liep de 5 km en moet eerlijk bekennen, mijn voorbereiding was niet top. Ik had na Damloop by Night (september 2016) welgeteld nog vier keer gelopen in 2016. Vervolgens liep ik voor het hardloopevenement vijf keer in 2017, waarvan 1x een intervaltraining. Door studiedeadlines en een nieuwe bijbaan in januari was het hardlopen er bij mij volledig bij ingeschoten. Ik wilde de 5 km graag onder de 30 minuten lopen, maar had er stiekem een hard hoofd in, zo goed had ik namelijk nu ook weer niet getraind.
Gelukkig had ik een hele goede ‘haas’ mee die het tempo er de eerste 4 km goed in hield. Ik wilde me natuurlijk niet laten kennen en probeerde steeds een tandje bij te zetten om hem bij te houden. Tot het 4 km punt. Hij kreeg enorm veel energie bij het zicht op de finish (hoe dan? dacht ik nog, ik liep echt op mijn max.), dus de laatste kilometer heb ik in m’n eentje gelopen. Met het uitzicht op de finish, hoorde ik dat de 30 minuten bijna voorbij waren. Ik baalde stiekem, want onder de 30 minuten ging ik dus helaas niet meer redden. Totdat ik na de finish mijn Strava-app stopte en daar stond: 28:22 minuten. Oeps, even vergeten dat ze natuurlijk vanaf het eerste startschot rekenen. Mijn officiële tijd was uiteindelijk 28:10 met een pace van 5’38”. Ik had dit nooit verwacht en ben enorm diep gegaan tijdens deze run. Op deze prestatie in 2017 ben ik dan ook zeker het meest trots!


SEPTEMBER: DAMLOOP BY NIGHT

Op 16 september liep ik voor de tweede keer de Damloop by Night. De bedoeling was om na Zandvoort Circuit Run lekker door te trainen om goed voorbereid de 5 EM te lopen in Zaandam. Helaas, vanaf april had in praktisch elke week een deadline en hiermee schoot het hardlopen erbij in. Nu dans ik ook nog naast het hardlopen en is de keuze vaak al snel gemaakt bij tijdgebrek. Dansen doe je immers in een groep en naar mate de voorstelling dichterbij komt, wordt er op je gerekend. Hardlopen doe ik alleen en als ik een training oversla, heb ik ook alleen mezelf ermee. Tijdens de zomervakantie ben ik weer fanatiek begonnen, maar in september was ik nog niet op het niveau waar ik wilde zijn. Tijdens de Damloop by Night had ik de lat ook voor mezelf verlaagd, mijn doelen werden: de volledige 5 EM hardlopend uitlopen en vooral genieten. Beide doelen heb ik behaald. Ik kwam uiteindelijk na 53:14 minuten over de finish met een pace van 6’37”. Niet mijn snelste hardloopevenement van 2017, maar wel de leukste!


NOVEMBER: ZEVENHEUVELENNACHT

Op 18 november liep ik voor het eerst de Zevenheuvelennacht in Nijmegen. Een hardloopevenement met een verlicht parcours door de bossen die in totaal 7 km telt. Het gehele raceverslag kun je hier lezen. Na 45:55 minuten kwam ik over de finish met een pace van 6’32”, iets sneller dan bij Damloop by Night, maar niet de tijd die had gewenst te lopen. Door de heuvels en het weer (het regende die avond), was dit mijn zwaarste loopje van 2017, zowel fysiek als mentaal. Desondanks ben ik trots dat ik niet ben gaan lopen, maar het hele parcours hardlopend heb voltooid.

Dit zijn de loopevenementen waar ik ben gefinisht in 2017! In 2018 heb ik nog geen evenement gepland staan. Uiteraard heb ik al wel vage ideeën, maar ik moet nog kijken of deze niet te ambitieus zijn en hoe het de aankomende tijd met mijn schenen gaat. Stiekem kriebelt een marathon lopen ook.. Genoeg mogelijkheden voor 2018 dus. Ik houd jullie op de hoogte!

Ik sta ook altijd open voor nieuwe loopevenementen, heb jij nog tips voor mij in 2018? Laat het me weten in de reacties hieronder!

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *