#DOcember

De maand december is begonnen en dat betekent dat 2018 al bijna voor de deur staat. Wat is de tijd enorm snel gegaan. Waar in de maand november nog heerlijk het zonnetje scheen, is het nu druilerig en koud. Dit maakt het natuurlijk minder aantrekkelijk om die hardschoenen aan te trekken. Om ervoor te zorgen dat ik alsnog naar buiten ga voor mijn run, doe ik mee met #DOcember van Girlslove2Run.


Dit jaar doe ik voor het eerst mee. Voor de mensen die het fenomeen #DOcember nog niet kennen: #DOcember is een evenement bedacht voor Girlslove2Run. Het is de bedoeling om in de laatste maand van het jaar in totaal 70 km hard te lopen. Het idee hier achter is dat je niet pas in januari begint met je goede voornemens, maar dat je in december al aan de slag gaat. Dit ter motivatie om van de bank af te komen en buiten in de vrieskou een rondje te rennen. Wedden dat die pepernoten en kerstborrels een stuk beter smaken na terugkomst!

 

Voor mij persoonlijk is 70 km in één maand tijd iets te veel van het goede, omdat ik momenteel rustig aan het opbouwen ben na een spin splint. Ik wil natuurlijk niet 2018 in gaan met een blessure. Mijn #DOcember doel voor 2017 is dan ook niet gericht op de getallen. Mijn doel is om te genieten van het lopen, mijn afstand te vergroten en mijn pace te verhogen. Tussen mijn loopjes probeer ik genoeg rust te nemen, mijn spieren extra goed te verzorgen en te kiezen voor ontspanning.

En wat verder in december? Studie, werken, bloggen en bedenken wat ik in 2018 wil gaan doen. Ik ben al stiekem aan het kijken naar hardloopevenementen in 2018 en welke afstanden haalbaar zijn. Dit jaar heb ik geen hardloopevenementen meer gepland staan, maar ga ik wel op 10 december naar de lezing van Annic en Elise van Wonderen, hoop ik nog ergens een kerstmarkt te bezoeken en wie weet nog een stedentripje aan het einde van het jaar. December 2017: ik ben klaar voor je!

Doe jij ook mee aan #DOcember? Wat is jouw doel? Laat het me hieronder weten in de reacties.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *