Mijn Road to… een snellere pace #2

Een van mijn doelen dit jaar is om sneller te worden op de 5 km. Mijn huidige PR staat op 00:28:10. Dit houdt dus in dat ik de afstand met een pace van 5’38” heb gelopen. Dit jaar wil ik mijn PR op deze afstand breken. Een ander doel is om steeds langer achter elkaar te kunnen lopen, zodat ooit een 10 km wedstrijd realiteit wordt. Maar ook een halve marathon.. of wie weet ooit ook een hele marathon. Ben je benieuwd hoe dit tot nu toe gaat? Lees dan gauw verder!

Ik heb lang getwijfeld of ik deze update wel zal plaatsen. In januari plaatste ik mijn eerste voortgang, hierin was ik erg positief en gingen de trainingen lekker. Het nieuwe jaar was begonnen en ik wilde deze lijn graag voortzetten. Nieuwe doelenĀ helpen daar natuurlijk goed bij. Echter, vandaar dat deze update pas twee maanden later is, verliep dit iets anders. Aan de andere kant, dit hoort ook bij de ‘road to…’, dus besloot ik het toch met jullie te delen.

 

7 JANUARI 2018

Originele afbeelding
Mijn eerste training in 2018. Ik liep bijna 5 km met een pace van 6’16”, net iets langzamer dan m’n beste training in december (6’12”), maar gelukkig wel weer sneller dan de laatste twee trainingen. Het was een zonnige zondag en ik had veel te lang gewacht om mijn hardloopschoenen aan te trekken, want bij aankomst in het bos was het superdruk met gezinnen die er lekker op uit waren. Desalniettemin heb ik heerlijk genoten van het zonnetje!

 

18 FEBRUARI 2018

Originele afbeelding


We maken even een sprong in de tijd, meer dan een maand wel te verstaan. Een week wintersport, maar ook een aantal deadlines voor en na wintersport, en de griep zorgden ervoor dat ik voor een langere tijd mijn hardloopschoenen niet had aangeraakt. Tijdens wintersport vond ik het helemaal prima om niet hard te lopen, je bent immers – hetzij op een andere manier – de hele dag intensief bezig. Toen ik met griep op bed lag, moest ik er niet aan denken om te gaan lopen. Ik had er simpelweg gewoon geen puf voor. Naarmate ik me steeds beter begon te voelen, het zonnetje meer begon te schijnen, kwamen de hardloopkriebels weer. Ik besloot echter verstandig te zijn en nog wat daagjes te wachten om te herstellen. En zo trok ik pas 18 februari weer mijn schoenen aan voor een rustig rondje. Althans, dat was de bedoeling. Mijn benen wilden toch sneller, dus besloot ik er een soort van intervaltraining van te maken. Hardlopen op een aardig tempo en tussendoor wandelen (dit keer had ik mijn Garmin op pauze staan tijdens het lopen, omdat ik m’n gemiddelde hardlooptempo wilde weten). Na 3 km vond ik het wel gezegend, m’n lichaam was nog herstellende van de griep, dus liep ik wandelend in het zonnetje terug naar huis.

 

23 FEBRUARI 2018

Originele afbeelding


Een paar dagen later wilde ik nogmaals een poging doen om rustig een 5 km te lopen. Niet helemaal gelukt, ik liep nog iets te snel en besloot hetzelfde te doen als die zondag daarvoor, maar dan met iets minder wandelpauzes ertussen. Het resultaat was een 3,5 km met een pace van 6’01”.

Wel besloot ik dat het freewheelen alleen voor deze twee keren was en pak ik mijn “start-to-run” playlist er weer bij, hierdoor kan ik toch net iets dieper gaan. Een mentaal dingetje. In de volgende “road to…” hoop ik weer iets meer vooruitgang te kunnen laten zien!


Waar train jij voor op dit moment? Hoe gaat het met jouw trainingen? Laat het me hieronder weten in de comments!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 Reacties

 1. Pascal
  5 maart 2018 / 22:43

  Leuk om te lezen. Groetjes Pascal (looptrainer, fanatiek atleet en gek op sport en mensen begeleiden. Je kunt me op insta vinden onder pascalv41.

  • by-steph.nl
   Auteur
   5 maart 2018 / 22:48

   Dankje, Pascal! Leuk om te horen šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *