2018: (hardloop)doelen

Hallo 2018! Een nieuw en fris jaar is weer begonnen. Hopelijk een mooi jaar waarin ik mag groeien binnen het hardlopen, bloggen en hopelijk een nieuwe sport. Voor komend jaar heb ik een aantal doelen gesteld die ik graag zou willen bereiken. De meeste doelen zijn hardloopdoelen, maar ook qua bloggen en overige sporten heb ik nieuwe plannen. Lees je mee?

 

MINIMAAL EEN KEER PER WEEK HARDLOPEN
Wanneer mijn week volgepland staat met studiedeadlines, is het eerste wat er bij mij geschrapt wordt een hardlooprondje. Zonde! Want uiteindelijk kost een rondje hardlopen nu ook weer niet zoveel tijd en is het juist heel lekker als studiebreak. Mijn doel in 2018 is om minstens één keer per week hard te lopen en het liefst zelfs twee trainingen per week te doen. In de weken dat ik geen dansles heb, wil ik deze vervangen voor een extra hardlooptraining.


MINIMAAL EEN KEER PER WEEK 
CORE-STABILITYTRAINING
Ik merk dat hardlopen mij ook echt makkelijker afgaat als ik netjes mijn oefeningen doe. De laatste weken is dit erbij ingeschoten, tijd om het weer op te pakken. Normaliter begin ik enthousiast met mijn core-stabilitytrainingen en spreek ik met mezelf af om deze elke dag uit te voeren. Dit gaat een paar dagen goed, totdat ik het uiteindelijk toch niet volhoud. Daarom wil ik de lat iets lager leggen, zodat ik het toch volhoud: minstens elke week een keer een training (onder het mom: beter iets dan niets).


SNELHEID VERBETEREN OP DE 5 KM
Dit jaar zou ik graag mijn snelheid willen verbeteren op de 5 km. Afgelopen jaar liep ik tijdens Zandvoort Circuit Run een tijd van 28:10 minuten, met een pace van 5’38”. Het doel is om met een pace van 5’00” te lopen, maar mijn ultieme doel is om onder de 25 minuten te schieten.


NIEUWE HARDLOOPEVENEMENTEN ONTDEKKEN
Hiermee bedoel ik eigenlijk het lopen van evenementen met een langere afstand dan de 5 km of 5 EM. Momenteel heb ik hiervoor de Dam tot Damloop (10 EM) en de Zevenheuvelenloop (15 km) in gedachten, maar ik sta ook open voor andere loopjes. Ook lijkt het me heel gaaf om een (halve) marathon te lopen, in Nederland of het buitenland. Misschien lukt dit in 2018 nog!


NIEUWE SPORTEN ONTDEKKEN
Over nieuwe hardloopevenementen gesproken, ik wil ook graag op sportgebied nieuwe dingen ontdekken. Momenteel dans ik naast het hardlopen. Dit doe ik met veel plezier en wil ook graag dit seizoen af maken, maar daarna wil ik graag nieuwe dingen ontdekken. Laatst heb ik een proeflesje kickboksen gevolgd, maar ook het wielrennen begint steeds meer te kriebelen. Uiteraard neem ik jullie mee in mijn zoektocht naar een nieuwe sport naast het hardlopen. Hoe leuk ik hardlopen ook vind, ik houd wel van een beetje afwisseling (en mijn schenen ook).


MEER TIJD VOOR MIJN BLOG
Geen hardloopdoel, maar toch ook weer wel. Ik ben in november met deze blog begonnen om mezelf te motiveren met hardlopen, maar ook om anderen te inspireren. Soms heb ik bepaalde handvatten nodig om uit mijn comfortzone te komen, zo ook met hardlopen. Ik heb lang getwijfeld om een blog te beginnen en toen deze op 17 november 2017 online kwam, vond ik het ook erg spannend. Nu een kleine twee maanden verder bevalt het me erg goed en ben ik blij dat ik deze knoop toch heb doorgehakt. Ook ben ik blij om te zien dat mijn bezoekersaantallen blijven groeien en de artikelen goed gelezen worden. Dit geeft mij vertrouwen en zeker ook de motivatie om te groeien. Een blog onderhouden, naast het afstuderen en mijn werk, wordt een enorme uitdaging, maar deze ga ik zeker aan. In 2018 hoop ik weer een hoop mooie artikelen online te zetten.

Wat zijn jouw (hardloop)doelen voor 2018? Laat het me weten in de reacties hieronder!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *