2017: Mijn hardloopfavorieten

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. Ik heb nog maar één of twee hardlooptrainingen dit jaar op de planning staan, dus tijd om terug te blikken op mijn hardloopjaar. Ik kwam dit lijstje tegen op annemerel.com en spoorde iedereen aan om het lijstje ook in te vullen. Dus bij deze: mijn hardloopfavorieten van 2017!

 

FIJNSTE TRAINING: VROEGE HARDLOOPRONDJES IN ZUID-FRANKRIJK.

De fijnste hardlooptrainingen dit jaar, waren de loopjes in Zuid-Frankrijk. Door de warmte liep ik zo vroeg mogelijk in de ochtend. Dit was vaak rond een uur of 7. Een heerlijke manier om wakker te worden, maar ook heel fijn om langzaamaan de wereld te zien ontwaken. Tijdens mijn loopje had ik een prachtig uitzicht op de zon die achter de bergen tevoorschijn kwam.


LEUKSTE WEDSTRIJD: DAMLOOP BY NIGHT.

Het leukste hardloopevenement dit jaar was de Damloop by Night. Ik liep deze wedstrijd voor de tweede keer en ook dit jaar was het weer een feestje. Mijn doel was om deze wedstrijd geheel hardlopend uit te lopen, maar vooral te genieten. Dit is mij zeker gelukt.


BESTE PRESTATIE: ZANDVOORT CIRCUIT RUN.

Zandvoort Circuit Run was dit jaar een nieuwe hardloopevenement voor mij. Ik was vooraf aardig bang gemaakt dat het parcours behoorlijk wat stijgpunten had, maar achteraf viel dit mij erg mee. Ik liep deze 5 km met een pace van 5’38”, dit had ik vooraf nooit gedacht.


BESTE HERSTELMAALTIJD: CHOCOLADEMELK.

Het is niet echt een maaltijd, maar wel mijn favoriete voeding bij het herstellen van een hardlooptraining: chocolademelk! Het smaakt werkelijk beter na een goede training, het liefst wanneer het buiten rond het vriespunt is.


FAVORIETE SCHOEN: NIKE PEGASUS 31.

Ik loop nog steeds op mijn eerste paar hardloopschoenen: de Nike Pegasus 31. Inmiddels beginnen ze er iets minder schoon uit te zien, maar ik ben er nog steeds heel blij mee. Ik merk wel dat ze langzaamaan toe zijn aan vervanging, dus wellicht van het voorjaar wordt het tijd voor een nieuw paar.


FAVORIETE KLEDINGSTUK: NEW BALANCE HARDLOOPTIGHT.

Tijdens de expo van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen zag ik deze tight van New Balance hangen. Ik had de tight al eerder online gespot, maar de koop ervan nog even uitgesteld. Toen ik deze op de expo voor bijna de helft van de originele prijs zag hangen, kon ik de verleiding niet weerstaan om hem toch te kopen. Daarnaast had ik nog geen capri hardlooptight met goede zakjes voor onder andere mijn sleutels en daarnaast voelde het als een mooie beloning na mijn eerste Zevenheuvelennachtwedstrijd.

 

FAVORIETE NUMMER: ALAN WALKER – THE SPECTRE.

Dit is een lastige, aangezien ik er meerdere heb. Wanneer ik een lekker hardloopnummer tegenkom, voeg ik em toe aan mijn Spotifylijst – speciaal voor het hardlopen. Ik heb toch gekozen voor het nummer dat dit jaar is uitgebracht, wel zo toepasselijk in dit lijstje. Dit nummer zorgt ervoor dat ik mijn tempo nog net even kan versnellen, ook al heb ik het op dat moment zwaar.


FAVORIETE GADGET: GARMIN FORERUNNER 235.

Na een lange tijd alleen met mijn telefoon getraind te hebben, vond ik het tijd voor een sporthorloge. Ik wilde meer gebruiksgemak bij het aan- en uitzetten van een hardlooptraining, maar ook een fijnere manier van het kijken naar mijn tempo, afstand, etc. Daarnaast vind ik het fijn dat ik nu op hartslag kan trainen en mijn VO2 Max. kan meten. Na lang twijfelen – en een leuke deal met Black Friday – ben ik overstag gegaan en kocht ik deze Garmin Forerunner 235. Nog geen moment spijt gehad.


FAVORIETE TRAININGSPARTNER: VRIENDLIEF.

Normaal gesproken train ik altijd alleen, maar in de zomervakantie wist ik mijn vriend toch over te halen om een rondje mee te lopen. We waren hier lekker op elkaar afgestemd qua kleding (not on purpose btw).

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *