Liv Women’s Ride 2018

Op zaterdag 2 juni deed ik mee aan de allereerste landelijke Liv Women’s Ride: een fietsevent van het fietsmerk Liv voor de fietsende vrouw. Het is inmiddels alweer meer dan een maand geleden, maar het leek me alsnog leuk om mijn ervaring met jullie te delen. In dit artikel vertel ik jullie meer over deze toffe dag.


AANKOMST

Het event werd georganiseerd bij de Luxe Sportschool Club Pelikaan in Apeldoorn, vlakbij een prachtig fietsgebied. Het programma zou om 09:00 beginnen, maar voor degenen die zelf geen fiets mee hadden werd geadviseerd om eerder te komen. Ik was dus al vroeg op pad, aangezien ik toentertijd met inschrijven nog geen eigen fiets had. Het ‘op tijd komen’ had ik wel iets te serieus genomen en was ik, laten we zeggen, meer dan ruim op tijd. Gelukkig waren ze bij Liv ook al vroeg begonnen en kreeg ik bij aankomst een envelop met alle informatie die je die dag nodig had, een fietsbordje met je eigen naam en een aantal tyraps om het bordje aan je fiets vast te maken. Vervolgens liep ik meteen door naar de bikeparking, waar een mooie Liv testfiets voor mij klaar stond. Een groot pluspunt vond ik dat ze hier niet hun goedkoopste model voor gebruiken, maar eentje die netjes Shimano Ultegra is afgemonteerd. Zo kon ik hier mooi ervaring mee opdoen en vergelijken met mijn eigen racefiets. Ook werden er normale pendalen voor mij erop gezet (toen had ik ook nog geen fietsschoenen en eigen klikpendalen) en kreeg ik een helm mee, essentieel uiteraard!

Binnen stond de koffie en thee al klaar, mét healthy snacks! Ook stond er een watertap om je bidon te vullen en lagen er Sultana koekjes en gelletjes om mee te nemen voor onderweg. Top geregeld! Tijdens de welkomstintroductie werden de Liv ambassadrices die vandaag mee zouden fietsen voorgesteld en ontving Ireen Wüst een gouden helm ter ere van haar  prestatie tijdens de Winterspelen.


DE WEG OP: BIKE & LEARN

Vervolgens was het tijd om een rondje te fietsen. De honderd dames werden opgesplitst in zeven kleinere groepen, ingedeeld op niveau. Er was een speciale groep voor vrouwen die nog maar kort of zelfs nooit hebben gefietst – uiteraard zat ik in deze groep. Onze groep werd begeleid door Lilian de Geus (Olympisch Surfer) en een sportfysiotherapeut die op Papendal werkt (inmiddels is de naam me helaas ontschoten). Het doel van deze dag is vooral plezier hebben en leren. Tijdens de rit leerden we de fijne kneepjes van het rijden in een groep, inclusief alle termen en doordraaien binnen een peloton. Wanneer je teveel rechtop fietste, werd je hierop geattendeerd dat het beter is om dieper te gaan met je bovenlichaam en als men vond dat je te zwaar trapte, werd er geadviseerd om terug te schakelen. Heel fijn om deze tips mee te krijgen tijdens het fietsen, zodat je het meteen kan toepassen en het verschil kan voelen. Stiekem was ik wel blij dat ik gewoon op mijn hardloopschoenen was gegaan, zoveel indrukken in een keer en dan ook meteen in groepsverband fietsen. Ik vond het een heel fijn idee dat als er iets onverwachts gebeurde, ik meteen mijn voet op de grond kon zetten.

LEKKERE LUNCH
Na nog een sprint (heuveltje af, wat voelde dat fantastisch!) en een fotosessie met Lilian, was het tijd om je op te frissen en te genieten van een heerlijke gezonde lunch! Wraps, pasta salades, verse groenten en sappen, dit smaakte goed na zo’n ochtendje fietsen. De foto’s zeggen denk ik al meer dan genoeg.


OP NAAR DE WORKSHOPS

Rond een uur of twee begon het middagprogramma. Ik was ingedeeld bij drie verschillende workshops: training, voeding & onderhoud. Deze workshop werden gegeven door de ambassadeurs en waren alle drie erg interessant. De workshop Training werd gegeven door Rutger Tijssen (Schaatscoach Olympische topsporters) en afgestemd op de groep, doordat je van te voren je eigen vraag kon stellen en deze vervolgens tijdens de workshop werden behandeld. Tijdens de workshop Sportverzorging kreeg je tips om thuis eenvoudig je spieren los te maken na het fietsen. De workshop Voeding behandelde verschillende feiten en fabels over voeding, maar er werden ook verschillende handige tips en recepten gedeeld. De tijd vloog voorbij en voordat ik het wist was het alweer half vier. Na een gezamenlijke afsluiting kregen we een goedgevulde Liv goodiebag mee naar huis.

GOED GEREGELD
Deze geslaagde dag was super goed geregeld door Liv. Het leuke aan dit evenement is dat het niet alleen om het fietsen gaat, maar juist het totaalplaatjes met een stukje training, voeding en verzorging. Ook heel fijn dat het mogelijk was om van te voren aan te geven dat je op een nieuwe Liv fiets wilde testrijden en deze in veelvoud ook al klaar stonden op de dag zelf. Een mooie manier om te proberen of wielrennen/mountainbiken iets voor jou is. Verder was de deelname gratis, echter was het wel mogelijk om een donatie te doen voor het goede doel KIKA, dit bedrag zal Liv uiteindelijk verdubbelen.

Al met al was het een geweldig event, dus mocht je interesse hebben om zelf een keer deel te nemen – ze gaan hier later dit jaar zeer waarschijnlijk een vervolg aan geven – houd dan de nieuwsbrief van Liv goed in de gaten. Tot slot wil ik Liv heel erg bedanken voor de organisatie en de mooie goodiebag.

De foto’s zijn gemaakt door Liv.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *